Jdi na obsah Jdi na menu
 


Děčínská karta

17. 1. 2024

Co je Děčínská karta a komu je určena?

Děčínská karta je platebním a identifikačním nástrojem. Patří do skupiny předplacených platebních karet.  Může sloužit pouze jako čip (identifikátor) nebo po zapnutí platební funkce také jako bezkontaktní platební karta.

Karta má dvě velikosti – můžete si vybrat, zda ji budete využívat v celku jako klasickou kartu nebo si oddělíte pouze menší část, kterou si můžete nalepit do plastového okénka, které jste dostali společně s kartou a toto si pak třeba přidat jako přívěšek ke klíčům nebo si ji nalepit na mobilní telefon.

dc_karta.jpg

 

 

 

 

 

 

Karta je určena pro všechny, kteří svoji platební bankovní kartu nemají nebo ji nechtějí používat při využívání služeb města nebo zapojených subjektů.

Důležitá informace: Společně s kartou jste dostali také průvodní dopis. V tomto dopise jsou v dolní části důležité informace, které je potřeba uchovat.

 

Kde lze kartu použít?

V současné době je karta již využívána v MAD, ve školních jídelnách, lze s ní platit v obchodech a na internetu. Nyní pracujeme na možnosti využít Děčínskou kartu v knihovně jako čtenářský průkaz a předpokládáme postupné zapojení dalších subjektů.

 

Co je cílem projektu Děčínská karta?

Cílem projektu je sjednotit platformu pro celé město, občany, instituce nebo subjekty a zjednodušit a zpřehlednit využívání služeb nebo produktů.

Více informací : Děčínská karta (mmdecin.cz)