Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pálení čarodějnic na Smetanovo nábřeží

26. 4. 2024

Konec měsíce dubna je vždy ve znamení pálení čarodějnic. Pokud ještě nemáte žádné plány nebo možnost opéct špekáček, přijďte od 16:00 na Smetanovo nábřeží. Na místě na vás bude čekat vše, co je pro čarodějnickou opékačku potřeba.

„Mám radost, že se čarodějnice po letech opět vrací i díky mé iniciativě na své původní místo na nábřeží pod zámek. Díky moc také Městskému centru kultury a cestovního ruchu a Jednotce sboru dobrovolných hasičů Staré Město. Postarají se jistě o super program i organizaci. Já osobně se už moc těším na to, až si s Děčíňáky opeču buřta,” říká Martin Pošta, náměstek primátora.

Město Děčín ve spolupráci s Městským centrem kultury a cestovního ruchu a JSDH Děčín III-Staré Město přichystalo veřejnou akci Pálení čarodějnic pro všechny, kteří si chtějí tuto tradici užít se vším, co k tomu patří. Od 16 hodin na vás bude na Smetanově nábřeží čekat několik ohnišť i velká hranice. Na místě bude stánek s občerstvením, u kterého bude možné zakoupit špekáček, pečivo, hořčici nebo kečup a za zálohu 50 Kč si zapůjčit opékací vidlici. Zálohované budou i kelímky na nápoje, tak nezapomeňte hotovost s sebou. Špekáčky si samozřejmě můžete přinést i vlastní, o teplo ohně se budou starat hasiči ze Starého Města. V 17 hodin pak proběhne hlavní bod programu - zapálení čarodějnice na hranici.

 

paleni-carodejnic.jpg

Pálení čarodějnic.jpg