Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krizová linka pomůže uživatelům znakového jazyka v obtížných životních situacích

7. 7. 2023

 

Neslyšící ženy v ČR je uskupení, které pomáhá neslyšícím ženám v obtížných životních situacích a zároveň se snaží předávat jim co nejvíce přínosných informací. Toto uskupení bylo založeno v roce 2018, ale za tuto relativně krátkou dobu toho dokázalo už opravdu mnoho. Jeho mimořádné nasazení v pomoci neslyšícím ženám natolik zaujalo Evropskou unii neslyšících (EUD), že mu bylo svěřeno pořádání 3. evropského fóra neslyšících žen, které se bude konat v roce 2024 v Praze.

                                neslysici-zeny.jpg

Uskupení Neslyšící ženy v ČR ve svém úsilí pomáhat rozhodně nepolevuje a nyní přichází s úžasnou novinkou! Prvního července 2023 spustilo pilotní projekt bezbariérové Krizové linky! Tato jedinečná linka je určena uživatelům znakového jazyka, kteří se ocitnou v náročné životní situaci a potřebují podporu ve svém mateřském jazyce. 

 

Tuto linku obsluhují neslyšící operátorky, které byly pro řešení náročných životních situací proškoleny, aby neslyšícím dokázaly poskytnout skutečně profesionální pomoc. Na tuto linku se mohou obrátit neslyšící, kteří čelí fyzickému i psychickému týrání, mají vážné problémy ve vztazích či se stali obětí nebo svědkem trestného činu. Na tuto linku mohou neslyšící zavolat i v případě, když se ocitnou v jiné krizové situaci vyžadující naléhavou pomoc. Operátorky tedy poskytnou volajícím nejen psychickou podporu, ale také jim poradí, co v dané situaci dělat, případně na koho se dále obrátit.

 

Neslyšící se budou moci s proškolenými operátorkami spojit každý den v časovém rozmezí od 15 do 20 hodin. Kontaktovat je mohou prostřednictvím WhatsApp, Skype nebo i SMS.

 

Více informací: Neslyšící ženy v ČR - Czech Deaf women | Prague | Facebook

 

neslysici-zeny-v-cr.jpg

Neslyšící ženy v ČR.jpg