Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na výlet Oparenským expresem

30. 7. 2022

Oparenský expres zahájil svou letošní sezónu 2. dubna a vyráží z Litoměřic každý víkend a během svátků. První spoj vyjíždí ze stanice Litoměřice horní nádraží vždy v 7:14 a pokračuje takto ve dvouhodinových intervalech až do 19:14. Trasa Oparenského expresu nabízí hned několik zastávek, které stojí za návštěvu.

Pokud pojedete až na konečnou do Chotiměře, můžete si vyšlápnout nejvyšší horu Českého středohoří - Milešovku. Se svou výškou 837 m nabízí úchvatný výhled na své okolí.  Jestli si svůj výlet chcete oživit a bude Vám přát počasí, můžete využít Veberovy nouzovny, kde je možné ve skromných podmínkách přenocovat.

V případě, že nejste fanoušky šlapání do kopců, nabízí se Vám procházka malebným Oparenským údolím. Kousek od vlakové zastávky Oparno se nachází Černodolský mlýn, kde si můžete zakoupit malé občerstvení, a děti se mohou pobavit na malém dětském hřišti.  Kousek dál je značená odbočka k zřícenině hradu Oparno. Odsud se pak můžete po značené turistické stezce vydat směrem do Malých Žernosek, odkud můžete pokračovat dál spoji DÚK směrem na Ústecko, Litoměřicko či do Roudnice nad Labem.

mapy