Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nová linka Litoměřice - Praha

30. 8. 2023

Nová linka z Litoměřic do Prahy ke stanici metra C v Letňanech s číslem 413 vyjede díky dohodě Ústeckého i Středočeského kraje poprvé již 2. září.

 

Nová linka 413 bude jezdit každý den, v ranní špičce pojede cca po půl hodině, odpoledne každou hodinu a v ostatních obdobích všedního dne a o víkendech bude interval 120 minut. Cesta z Litoměřic k metru Letňany potrvá cca 65 minut. Obslouží novou zastávku Doksany,škola, nově se také bude zajíždět přímo do obce Dušníky; v obci Straškov-Vodochody zajíždí vybrané spoje k místní základní škole. O víkendech pojedou spoje na horní nádraží v Litoměřicích, kde si cestující mohou přestoupit na linku U11 ve směru Česká Lípa a naopak.

 

"V Dopravě Ústeckého kraje se snažíme, aby se veřejná doprava pozitivně dotkla co největší skupiny obyvatel. Cestující z širokého okolí Litoměřic se proto díky nové lince dostanou do Prahy za prací, studiem či za kulturou a Pražané díky ní mohou navštívit velmi atraktivní oblast Litoměřicka,“ řekl radní Ústeckého kraje pro oblast dopravy Marek Hrabáč, „mezikrajská spojení vnímáme jako zásadní pro rozvoj regionů a nadále chceme posilovat vzájemnou spolupráci se sousedními kraji v oblasti dopravy.“

 

Dopravcem na této lince bude ČSAD Střední Čechy s vozy Iveco Crossway LE 14,5.

 

Linka bude představena na prezentační akci pro veřejnost v pátek 1. září od 11 hodin na Mírovém náměstí v Litoměřicích.

 

 

413 - Jízdní řád.pdf

413 Litoměřice - Praha.jpeg